L’hospital Trueta aplica una nova tècnica d’inducció a la hipotèrmia per tractar asfíxies en nadons

La UCI pediàtrica ha adquirit un aparell que refreda el cos dels nounats per afavorir que el cervell es recuperi de la manca d’oxigen.

 

El nou aparell que ha adquirit l’hospital Trueta

 

L’ hospital Josep Trueta ha adquirit un aparell d’inducció a la hipotèrmia per a la UCI neonatal. Es tracta d’un aparell que abaixa fins als 33 ó 34 ºC la temperatura corporal dels nadons que pateixen una asfíxia moderada o severa durant el part, per culpa de la qual el seu cervell ha patit una falta d’oxigen. A través d’una jaqueta que embolcalla el recent nascut, s’activa un circuit d’aigua que rebaixa dos o tres graus la seva temperatura per provocar que el cervell necessiti menys oxigen per treballar, i d’aquesta manera el nounat es pugui anar recuperant progressivament de l’asfíxia.

llegir la notícia completa